home

Trollet och den lodiga pojken


DSC04430.JPGDet var en gång en pojke som hette Linus, som bodde med sina föräldrar på en liten gård långt in i skogen. Hans föräldrar var mycket fattiga. Dom hade åtta barn och hade inte råd att försörja alla barn.


Linus hade bestämt sig för att rymma hemifrån för att överleva. Han sprang in i skogen, men till slut så kom han till en stor gård. Han gick in i huset och snodde lite mat. Det var ett stort hus.

Han gick vidare så kom han till en friggebod, som låg på ett kärr. Det var en stor friggebod.
Han gick in i friggeboden och där stod det en massa åsnor. Han tog en och gick vidare.

Han gick en bit och sen kom han till en stad. Det var en stor stad. I den staden sålde han åsnan. Han fick hela 95 kronor för den. Han bodde kvar i staden i några nätter.


De började lida mot vinter. Han hade sparat alla pengar han fick för åsnan. Han köpte ett par skidor och gav sig in i skogen igen. Det var nu svårare att ta sig fram men med skidorna gick de lättare. Det blev kväll och han hade hittat en grotta att sova i. Men det var kodlås på grottan och
det kom ett jättetroll. Han sa att man skulle fråga en gubbe med glasögon på andra sidan jorden om koden.

Han gick till en flygplats och flög till andra sidan jorden. Men han hittade bara gubbar utan glasögon. Han flög tillbaka och då sa jättetrollet att han skulle till Kina och prata med en gubbe med två fötter.

Han flög till Kina men han hittade bara gubbar med en fot. Sen for han tillbaka till han fick veta att jättetrollet skojade så han frågade igen.

Pojken skulle besegra en drake som bodde i London, som hade ett papper med en kod i magen. Han åkte till London och besegrade en drake när draken sov. Draken vaktade också en prinsessa som hade jättemycket pengar. Han fick pengar för att han hade räddat prinsessan från draken, och istället för att han åkte tillbaka hem och bodde i en rutten grotta, så bosatte han sig i London.


Han åkte hem till sina föräldrar och sa att han hade byggt ett jättestort hus i London. Föräldrarna blev glada och reste tillbaka till London med honom. Han hittade en flicka som han ville ägna livet med. Dom gifte sig och hade det bra hela livet.