home

DSC04319_1.JPG

Kalle och Vindprinsessan

Det var en gång en liten bonde sån som levde med sina föräldrar i ett fattigt hus. Pojken hette Kalle och moren och faren hette Agata och Gustav. Dom hade klarat sig alla år från att svälta. Men det var inte bara svälten som var farlig utan också Vindprinsessan. Vindprinsessan var en prinsessa som var så elak att hennes far hade låtigt henne förvandlas till ett moln, så att hon inte skulle skada någon. Men hon vart bara mer arg och började blåsa ner hus, träd och till och med förstöra åkrar med kylan hon tog med.

En dag då Kalle skulle ut och hugga träd så kom Vindprinsessan och förstörde gården. När han kom hem, var hans föräldrar döda och han svor att han skulle hämnas på Vindprinsessan.

Dagarna gick och han hann aldrig ikapp Vindprinsessan, men där han gick var alltig dött. Hon hade förstört gårdar och små städer. Men en dag hann han ikapp henne, men han viste inte vad han skulle göra för att besegra henne.
Så han sa:
- Du Vindprinsessa, jag kommer en dag dräpa dig och hämnas på mina föräldrar.
- Du kommer aldrig lyckas, sa Vindprinsessan. Jag kan inte dö jag kommer en dag härska över hela världen.
- Nej, jag kommer att komma på ett sätt, sa Kalle.
- Du vet att jag kan döda dig just nu, men jag vill se om du kommer på ett sätt att döda mig, sa Vindprinsessan.
- Så blir det, sa Kalle.

Men efter att Kalle hade sökt i tre år efter någon som visste hur man dödade henne, så kom han på att Gustav hade berättat att hennes far var kung i landet långt bort i fjärran . Han beslöt att fråga honom om han visste.

När han kom till staden som låg bredvid tre berg som nådde upp till molnen ,så såg han inte slottet men han frågade vakterna i staden var slottet var.
- Det ligger på ett av bergen men ingen vet vilket, sa vakten.
- Hur ska jag komma upp dit då ? sa Kalle.
- Klättra är det enda sättet, sa vakten.
- Tack för hjälpen; sa Kalle.

Dagen efter att han hade pratat med vakten så klättrade han upp på första berget, men där fanns inget slott så han klättrade ner. Nästa dag klättrade han upp på nästa berg ,men så inget slott där heller så han klättrade ner igen. Och nästa dag klättrade han upp på det sista berget ,och där fanns det största slott Kalle någonsin sett. När han kom till vakterna av slottet berättade han vad han gått igenom och vad han skulle göra och då sa vakterna:
- Va bra att någon frivillig vill och du ska få prata med kungen om du vill, sa ena vakten.
- Tack det skulle jag gärna vilja, sa Kalle.
- Varsågod kom med oss, sa den andra vakten.

När dom kom till kungens rum såg Kalle minst sju vakter utanför rummet.
När Kalle fick gå in i rummet såg han en gammal gubbe, som var såg ledsen ut. Och Kalle sa:
- Hej, det är en ära att träffa dig min kung. Jag heter Kalle och jag undrar om du vet hur man besegrar Vindprinsessan, sa Kalle.
- Ja jag vet hur man besegra henne och jag ska berätta men säg mig varför, sa kungen.
- Jag vill hämnas åt mina föräldrar som Vindprinsessan dödade, sa Kalle.
- Okej det enda man måste göra är att säga hennes fem namn som är Saraharna, Nasuada, Katarina, Ranomona, Kristiandotter, sa kungen.
- Okej, tack min kung.
- Men var försiktig. Om hon vet att du vet hur du besegrar henne, så dödar hon dig, sa kungen.
- Det ska jag, sa Kalle.

Tre dagar senare börjar han leta reda på Vindprinsessan och han hittade henne vid samma ställe han hittade henne sist. När hon såg han komma så sa hon:
- Ger du upp nu, eller?
- Nej jag tänker inte gå utan att göra något, sa Kalle.
- Du ljuger, sa Vindprinsessan.
- Nej sa Kalle.
Saraharna, Nasuada, Katarina, Ranomona, Kristindotter, sa Kalle.
- Nejjjjjj, sa Vindprinsessan.

Hon dog den dagen och alla på jorden vart lyckliga utom Kalle. Han kände sig bara lite bättre efter hämnden. Han gick hem till sitt rivna hus men det var inte någon ruin längre utan ett riktigt slott och utanför satt Gustav och Agata på en bänk. Efter den dagen gifte sig Kalle med den vackraste kvinnan i världen och vart också kung över hela världen och levde lycklig i alla sina dagar.