home
DSC04422.JPGDummer hamnar i spegeln

Det var en gång en liten smurf som hette Dummer. Han bodde i ett samhälle som hette Smurfbyn.


En dag så gick Dummer ut i skogen och letade mat, men kom vilse. När han gick och försökte att hitta hem så såg han en grotta, och eftersom han var trött och det var mörkt ute så gick han in i grottan. När han kom in i grottan så såg han en spegel. Han gick fram till spegeln och kollade, då såg han att det stod någonting bredvid på väggen. Han läste ”Vänd på spegeln tre gånger så kommer något magiskt att hända”. Dummer gjorde det och vips så var han fast i spegeln.

Samtidigt så började Dummers tjej Smurfan att leta efter honom. Hon gick ut i skogen och såg en grotta och eftersom det var kallt och mörkt gick hon in där. Hon såg en spegel och gick fram till den .

Där såg hon Dummer och hon fråga vad som hade hänt. Han sa att han hade gjort så som det stod på väggen sen så var. Dom hörde att de kom någon så Smurfan gömde sig bakom spegeln.

Det var jätten Gargamell . Gargamell gick fram till spegeln och skrattade.
- Du gick rakt in i min fälla, hahaha.
- Hur gör jag för att komma ut är ifrån? frågade Dummer.

Jätten svarade du gör så som du kom in i spegeln. Sen gick han och sov.


Smurfan hade hört allt och när Gargamell sov, så vände han spegeln tre gånger och vips så kom Dummer ut och han och Smurfan sprang hem och levde lyckliga i alla sina dar.