DSC04440.JPGhome

Den lilla grodan


Det var en gång en groda som var mycket fattig som hette Kurt. Han bodde med sin familj ute i skogen.När Kurt var 11 år så tänkte han att han kanske ville rymma för att kanske få ett bättre liv.


En natt vaknade Kurt av att han var mycket hungrig, för att han inte hade fått någon mat så han begav sig hemifrån.
När han hade gått i några timmar, så kom han på att han inte hade tagit med några saker mer än sina kläder, men han ville inte tillbaks så han fortsatte.

På kvällen när det började bli mörkt, så kom han på att han inte ville sova ute för att det regnade så han gick till ett hus. Där öppnade en kanin. Då frågade Kurt om han fick sova där. Kaninen sa att han hade nog med problem, för att det regnade in, så Kurt fortsatte att gå. Efter ett tag så såg han en höstack. Han gick och la sig och då hoppade en höna på honom och började picka på honom och Kurt sprang snabbt iväg.

Han fortsatte att gå och efter ett tag så mötte han en åsna. Då frågade åsnan varför Kurt var ute och gick i regnet. Han sa att han hade rymt och då sa åsnan att han hade gjort exakt samma sak och de började prata och det visade sig att det hade hänt samma sak för åsnan, som för grodan och då gick dom och la sig under en gran.

På morgonen när de vaknade så gick dem till ett hus i närheten och de frågade om dom fick lite mat. Då sa han som bodde där att han bara gav dom mat om dom arbetade lite i trädgården. De fick mat och efter en stund fortsatte de att gå.

De kom fram till ett jättestort hus på kvällen. De frågade om dom fick sova där och då sa han som bodde där att dom fick sova där och fick mat om dom lagade maten dom lagade mat och gick och la sig.

När dom skulle ge sig, av så gav mannen i huset dom rätt så mycket pengar och dom gav sig av.
Dom gick in till staden och köpte en massa dyra grejor och när dom inte hade så mycket kvar, så bestämde dom sig för att spela lite poker för att få mera pengar och dom fick mycket mer pengar. Åsnan tyckte att det inte var så mycket pengar, så han bestämde sig för att döda grodan och ta alla pengarna, men Kurt anade nått och på kvällen när Kurt hade lagt sig, så smög sig åsnan in i hans rum och tänkte precis döda Kurt. Då dödade Kurt åsnan och Kurt fick alla pengar.