DSC04318_1.JPGhome

Den gyllene staden

Det var en gång en pojke som hette Kurt. Han var son till en fattig bonde som arbetade hårt varje dag. Hans bästa vän hette Jonathan och bodde på åkern bredvid.

En dag var Kurt och Jonathan ute och lekte i bärskogen. Efter en stund i skogen kommer de fram till ett vattenfall högt som ett fem våningshus. Kurt tittar ner och får syn på en glimrande sak i botten av vattenfallet. De bestämmer sig för att leta upp den glimrande saken.

När de väl har kommit ner vart de snabbt omringade av sju små flygande monster. De blir förda genom vattenfallet till ett slott gjort av guld.

De blir insläpade till en kung vid namn Spektakus. Han berättar att landet Ajden var i krig med den elaka häxan Greta och hennes bror. Kurt och Jonathan ber om att få gå tillbaks och leta efter den glimrande grejen.

När de kommer till vattenfallet ser de att det är en kittel gjord av de sju dvärgar na. De flyttar bort kitteln så att allt vatten rinner bort och en hemlig gång öppnas. Kurt vill inte fortsätta och vänder hem till sina föräldrar. Men Kurt vill gärna veta vad det är som händer. Han tar med sig kitteln in till tunneln. Efter ett par timmar kommer Kurt fram till häxan och hennes brors palats.

Han träffar två troll som bestämmer sig för att döda häxan och hennes bror. De beger sig till deras palats och smyger in genom ett fönster. Kurt förtrollar häxan och hennes bror till två fula stenhögar.

Kurt återvänder till Ajden och byter ut sin magiska kittel till hundratals kilo guld, eftersom kitteln kan ge och ta liv. Kurt vill ha ännu mer, men får bara en båt så han kan ta sig hem med all dyrbar guld till sin familj. Som nu lever de lyckliga och är världens rikaste familj.