home

DSC04424.JPGDen förtrollade prinsen
Det var en gång tre stycken systrar som bodde i ett hus med sin mor och sin far. Det lilla huset de bodde i låg djupt inne i skogen.
De två äldsta systrarna gav sig en dag ut i världen för att leta efter sina drömprinsar. Den minsta men vackraste systern fick inte följa med, för hon var för liten. Hennes mor sa:
- Om några år får du också ut i världen.

Den lilla systern sprang ut i skogen och satte sig under en gran och grät. Hon sa för sig själv:
- Jag är för liten för allting. Aldrig får jag göra något som de andra.

Den lilla flickan somnade under sin gran i skogen. Hon vaknade med ett ryck, och när hon tittade upp satt ett stort skogstroll bredvid henne. Den flickan blev rädd och började springa, men trollet höll fast henne.
Trollet började gå djupare in i skogen. Den lilla flickan frågade vart de var på väg? Trollet svarade med mörk och grumlig röst:
- Det får du se när vi kommer fram.

Medan trollet gick och hon släpades efter tänkte hon att hon inte skulle varit så otacksam mot sin mor, så kanske hon hade sluppit att bli släpad efter trollet. Hon tänkte också att hon varit riktigt stygg mot sina föräldrar eftersom hon bara sprungit i väg utan att säga något.
När trollet äntligen stannade kollade den lilla flickan upp. Det hon såg var en stor och djup grotta.
Trollet kastade in henne i grottan och satte en stor sten för utgången. Den lilla flickan blev riktigt rädd, för nu hade hon ingen aning hur hon skulle komma ut.
Efter en stund såg flickan en liten ljusspringa. Då såg hon att den var tillräckligt stort för henne att hon kunde krypa igenom.
Den lilla flickan kröp ut från grottan och sen sprang hon iväg så att inte trollet kunde se henne.
När flickan hade sprungit länge var hon riktigt trött så hon satte sig ner, men helt plötsligt ramlade hon ner genom mossan. När hon tittade sig omkring såg hon en liten dvärg.
- Hej, sa flickan.
- Hej, men vem är du? frågade dvärgen.
- Jag är en liten flicka, svarade hon.

När flickan och dvärgen satt och pratade började det helt plötsligt växa något ur dvärgens huvud. Både flickan och dvärgen blev förvånade, men dem struntade i det och gick och la sig i ställe, för klockan hade blivit mycket.
På morgonen när de vakande satt det en krona på dvärgens huvud.
Flickan och dvärgen försökte dra bort kronan men det satt fast, men när de en sista gång skulle försöka dra bort kronan slant de och pussade varandra. Då växte dvärgen och blev en vacker ståtlig prins.
Den lilla flickan blev genast kär i honom. De gifte sig sedan och levde lyckliga i alla sina dagar.