home


De tre pojkarna
För länge sedan föddes tre pojkar i det magiska landet Magilandetlångtlångt borta. När de föddes förespåddes det att de skulle återställa fred i världen genom att döda den onda trollkarlen. Men det visste de inte om. De levde i en helt vanlig by där det inte fanns någon magi alls. De bodde hos sin moster. En dag när de var ute och fiskade hände något märkligt.

Den yngsta brodern hade precis tänkt hoppa upp på land när båten fortsatte att åka. Det konstiga var att ingen höll på att ro. Båten vägrade stanna även om de tog tag i buskar längs flodens kant. Nu var de långt ute i den breda floden, och eftersom att ingen av bröderna kunde simma bra hade inget val mer än att stanna i båten. Då hörde de ljudet av ett vattenfall. ”Vi kommer dö!” skrek de panikslagna bröderna. De åkte ner för vattenfallet men istället för att drunkna kom de upp på torrt land.”Var är vi?” sade den äldsta brodern. Frågan besvarades när det tittade uppåt. Det var som om att vattnet hängde ovanför dem. Genom vattnet kunde de se vattenfallet. De bestämde sig för att lämna den otäcka grottan som de befann sig i.

I sju dagar vandrade de och till sist kom de fram till en stad. Alla som de gick förbi glodde på dem. De blev ännu mer förvånade när en kung bugade för dem och erbjöd dem rum på sitt slott. När de frågade den generösa kungen varför han hade gett dem, tre bönder, ett rum i sitt slott sade han att en siare hade förespått att de skulle döda den onda trollkarlen som hade dödat en massa folk. När de förklarade till kungen att de definitivt inte kunde slås började han träna dem. I tre år tränades de och blev tre mäktiga krigare. I tiden de bodde i slottet blev den äldsta brodern kär i prinsessan.

En dag kom kungen och väckte dem mitt i natten. Kungen berättade att trollkarlen hade tagit prinsessan. De tre bröderna gick genast ur slottet tog sina hästar och red iväg för att leta efter prinsessan och den onda trollkarlen. De letade i sju dagar och till sist hittade dem trollkarlen och prinsessan bredvid en sjö.
Så fort trollkarlen såg dem förvandlade han sig till ett stort fult troll med sju armar. Hur dem än försökte kunde de inte döda trollet och till slut drog trollet deras vapen ur deras händer, förstörde dem och sparkade sedan ner dem på marken. Där låg de och trodde att det skulle dö. Men plötsligt såg de tre saker. En gyllene pilbåge, ett elegant svärd och en sköld av guld. De tog genast ett föremål var och fortsatte kämpa mot det fula trollet. Varje gång trollet försökte slå dem skyddades de av skölden, och hur han än försökte kunde han inte skada pilbågen eller svärdet och deras ägare. Till slut fick trollet tre pilar i armen. Trollet skrek och stampade så hårt att marken skakades då tog den äldste bror chansen och dödade trollet. De tre bröderna och prinsessan återvände till slottet och levde lyckliga i alla sina dagar.